Låt folk vara

Okej, så det finns en snubbe på YouTube, Philip DeFranco. Han är helt jävla underbar. Han har en av de populäraste showerna på yt, och mycket av det tror jag beror på att han säger det han tycker. Tisdagens video denna vecka var ett av de där guldkornen där han uttrycker något som jag själv länge tyckt, men som många andra i världen inte verkar inse. Just i detta fallet gäller det religion, men det kan tillämpas i alla ideologier egentligen.



Det är någonstans runt 1:55 in i videon som han pratar om att en grupp ateister har satt stora klistermärken på väldigt många bussar i England där det står "There probably is no God, so stop worrying and enjoy life". Visst, jag förstår lite varför de gjort det, eftersom de hävdar att de alltid fått kristendomen uppkörda i ansiktet, men nu trycker de ju upp sina åsikter i alla andras ansikten också, kasta sten när de sitter i glashus-effekt där.

Självklart har alla superkristna i England som sett dessa bussar lackat ur totalt, och är skitförbannade för att någon gör nåt sånt. Det är däremot också så att kristna har i stort sett skrivit "Ni kommer hamna i helvetet" på bussar. Så det finns två sidor. Ateisterna som blir skitglada när de ser "sina" bussar, och de kristna som blir skitglada när de ser "sina" bussar.

Men det finns även en tredje sida, den som jag och Pihl uppenbarligen hör till. De som helt enkelt inte bryr sig, för vi vet redan vad vi tycker. Varför kan inte folk bara låta andra tycka som de vill? Ord på bussar kommer antagligen inte vända en kristen människa till att bli ateist, eller göra en ateist kristen. Vet man var man själv står i hela diskussionen så spelar det ingen roll om det står nåt på en buss. De kristna kommer fortsätta vara kristna och ateisterna kommer fortsätta vara ateister. Samma med musilmer eller buddhister eller scientologer, för den delen. Vet man var man står, så borde man inte behöva bry sig om vad som egentligen står på en buss.



BTW, Crille; Inte savvy. En dag, när du minst anar det, kommer det smidorangea vara borta! Moahahahaha! ;>

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0