With a little bit more character for show

Söndagen har ändå varit rätt produktiv, tycker jag. Gjort mycket har jag (den som fattar referensen får en kaka!).

Började med att jag hade msn-träff med Maria för att göra klart rapporten i Vetandets grund. Känns skönt att den är klar, en vecka i förtid, dessutom. :D Sedan lämnade vi in den i fronter, och en utskriven version ska vi ha med oss på redovisningen/opponeringen.

När jag vaknade hade jag svinigt ont i ryggen, och min handled var lite svullen och väldigt öm. Detta tog jag som en signal på att min kropp inte ansåg att jag skulle träna, så det blev ingen träning idag. Ryggen har blivit gradvis bättre, och min handled är inte svullen längre, men ömmar fortfarande om jag böjer den för långt eller sätter för mycket tyngd på den. Hoppas bara den är bättre till imorgon, så jag pallar träningen och croupierkursen.

Anna och Henke kom och lekte idag. :D Vi satt mest och pratade och så gick vi ut och gick en sväng också. Har saknat henne massormassor, och nu kommer jag kanske inte träffa henne förrän nästa år igen. :( Förhoppningsvis kanske hon stannar här över nyår också och då kanske jag hinner träffa henne igen. :D

Sen på kvällen följde vi med när min familj skulle se Vi Hade I Alla Fall Tur Med Vädret Igen på Bio3an. Det var många som sagt att den inte alls var bra, men jag tyckte att den var rolig och sevärd i alla fall. Kanske inte min favoritfilm, men det var absolut inte den värsta jag sett. Det kommer kanske en mer genomgående recension av den sen.

Imorgon ska jag göra sista certifikatet, hoppas bara jag klarar det. Sen är jag klar, och redo att gå ut på mitt första pass. :> Kommer ju vara svinigt nervös inför det dock. Ajja. >.< Jag hittade en helt hysteriskt rolig sida, skapad av en kille som kallar sig Världens Bäste Croupier, där han berättar olika skräckhistorier om hur det kan vara att jobba som croupier. Klicka här för att komma till VBCs hemsida.

TTYL

Your melody sounds as sweet as the first time it was sung

Det här är The Academy Is... första singel från Fast Times At Barrington High, "About A Girl". Enligt mig är den helt underbar, och jag älskar Bills vocals här. Jag stör mig lite på att det verkar finnas en officiell video till låten, men jag hittar den ingenstans! :O Jag får väl ta och googla, men chanserna är ju att det bara kommer komma träffar från youtube. :/ Tills dess får ni hålla till godo med den akustiska versionen som den nerslimmade-för-tillfället-versionen av The Academy Is... framförde på Warped Tour. :)


But in time we all forgot and we all grew

Jag är en sån människa som när jag hittar ett nytt band att lyssna på så nötar jag det bandet ett bra tag, sedan tenderar jag att "glömma bort" det bandet ett litet tag (eg. jag lyssnar på annat, helt enkelt). Oftast hittar jag dock rätt snabbt tillbaka till bandet, och detta har gjort att jag vid det här laget har en hel del favoritband. Ett av dem är The Academy Is..., ett alternativt rockband från Illinois. Fick för mig att lyssna på lite TAI... på spotify nu på kvällen, och tro att jag blev glad när jag insåg att de har ett nytt album ute! :D Wohoo! Just nu har jag kommit fem låtar in, och jag känner verkligen att detta kommer bli ett album som jag lär nöta ett bra tag. Det nya albumet heter "Fast Times At Barrington High", och är hittills helt underbart. Kolla in det! Även TAI..s tidigare album "Santi" (2007) och "Almost Here" (2005) är helt underbara. William Beckett (även kallad Bill eller Becks), sångaren i The Academy Is... medverkar även tillsammans med Maja från The Sounds, Gabe Saporta från Cobra Starship och Travis McCoy från Gym Class Heroes på soundtracket till Snakes On A Plane, "Bring it (snakes on a plane)". Han har en helt underbar röst!

På request av Skea ska jag förklara vad Spotify är, eller så bra jag kan i alla fall. Spotify är namnet på en musik-streaming-tjänst som tillåter en söka på artister eller låtar, som man sedan kan lyssna på via programmet, utan mellanrum mellan låtarna. För att få tillgång till Spotify måste man aningen få en inbjudan (då man får tillgång till gratisversionen, som spelar små reklamsnuttar var tjugonde låt, tror jag det är) eller så kan man köpa ett "abonnemang" för 99 kr i månaden, och då får man använda programmet utan att det är någon reklam som tillkommer alls. Ett otroligt bra program är det i alla fall, som faller under klassen freeware, och väldigt praktiskt om man, som jag, har två eller fler datorer som kanske inte har så mycket minne, men som man ändå vill spela musik på. Plus att det är ett bra sätt att lyssna på musik som man kanske inte nödvändigtvis vill köpa utan att behöva ladda ner det. :) Gå in på Spotifys hemsida och skriv upp er på listan för inbjudningar, vet jag!



Jag visste att Crille skulle rätta mig på ett sätt eller annat. :P Men ja, jag sa att jag skulle göra så bra jag kunde, och det gjorde jag, med tanke på att det var mitt i natten när jag skrev det. >.< Plus att jag inte har koll på alla termer och grejer. jag tror nog att jag skulle behöva rätta Crille om han försökte förklara cheerleading ockå, så... ;)

When nothing really mattered except for me to be with you

Det var träning idag, och Skea och Becca kom! :D :D :D Har saknat dom hur mycket som helst! Vi byggde en hel del med Becca, Skea och Petra, det var superkul.

Skea har även gjort en rejäl uppdatering på föreningens hemsida, som blev otroligt snygg! Alma och jag hade skissat på en i somras, och den ser typ precis ut som vi tänkte att en ny layout skulle kunna vara. Skea is the shit!

Nu saknas det bara att träffa Anna, saknar henne galet mycket, och inte blir det bättre av att jag vet att hon är i stan just nu heller. :/

Imorgon kommer jag behöva städa rejält mycket. :S Jag har verkligen låtit det bli för skitigt nu, så jag dubbar morgondagen till städa-tills-det-blänker-tisdag! Jag måste även raka benen imorgon, för jag lär inte hinna göra det på julafton.

Btw så har jag äntligen fått Spotify! :D Dexi var så sjysst att han skickade en invite till mig, så jag behövde inte vänta tills jag fick någon invite från listan. Tror nog att jag inte kommer få någon invite från listan alls, för det tog inte alls särskilt länge för min bror att få sin, men jag har fortfarande inte sett någon. Nu bahöver jag i alla fall inte oroa mig mer för det, för det är fixat. :D

Nu ska jag gå och sova i alla fall, så jag kanske blir av med huvudvärken som jag gått runt med hela dagen. :/ Den har inte gett med sig ett dugg, trots att jag tagit två alvedon som jag brukar. Nu är sömn det enda jag kan tänka mig som kan bota det. Om inte det hjälper vet jag inte vad jag ska ta mig till.

TTYL

Where summers lasted longer than, longer than we do

När jag vaknade på lördagen fick jag se att jag hade ett sms från min chef, Angelica, och hon ville att jag skulle ringa henne när jag vaknade. Jag ringde upp henne, och hon frågade då om jag hade lust att ta ett till provpass på Kalles, under lördagen. "Visst" sa jag.

Sagt och gjort var jag på Kalles igen när  klockan hade blivit kvart över nio, för att träffa Jenny, som jag skulle jobba med för kvällen. Det var ändå rätt lungt vid bordet, även om det var några udda prickar där, som en kille som tog stryptag på en annan kille som råkade missta hans öl för sin egen öl. Det var lite scary, men utöver det gick det rätt lungt till. Däremot hade vi inte värst bra procent. :/ -6% blev det slutgiltiga resultatet, så det gick uruselt för oss egentligen. Jenny hävdar dock att det inte är särskilt ofta men får minuskvällar ändå, men att det händer. Trots det tyckte hon att jag var duktig, så nästa gång jag går ut på ett pass, går jag ut själv. :S Väldigt nervös inför det, men det ska väl gå bra.

Det var träning idag, kändes faktiskt väldigt givande. Vi tränade ackro och lite program. Mina hjulningar har inte precis blivit bättre, men de hade i alla fall inte blivit mycket värre än de var tidigare. Det är frivillig träning imorgon, men Skea och Becca kommer, så då har i alla fall jag tänkt fara på träningen. Inte tänker jag missa ett tillfälle att träna med dom inte!

Nu ska jag se klart Lejonkungen, och sen ska jag gå och lägga mig. Jag är redigt slut efter helgen som varit, så jag kommer inte orka vara vaken så mycket längre nu.

TTYL.

Allow me to exaggerate a memory or two

Nu börjas det. Jag går över till låttexter som rubriker istället, det underlättar saker otroligt mycket.

Jag är less på att vänta på spotify nu. :( Vill ha det, som attan, men jag får ju aldrig nån jäkla invite! Och inte ids jag betala 99kr i en månad för det heller. Jag har fasen tre olika mailadresser på invite-listan, men jag har fortfarande inte fått nåt. :/

Huu... min countdown har börjat till provpasset nu. Två timmar och tio minuter tills jag ska vara där. :S Scary, och jag blir alldeles kall om händerna när jag tänker på det, samtidigt som jag är pepp på att visa Angelica att jag faktiskt kan det här! Synd bara att provpasset gör så att jag inte kan träffa Anna ikväll, hon kom till Piteå för typ en timme sedan, bara. Men förhoppningsvis hinner jag träffa henne ändå. :D Jag tänker inte låta henne åka tillbaka till Östersund utan att jag har träffat henne, in fact.



Okej, så jag hann inte blogga klart innan jag blev upptagen med andra grejer, så som att äta middag och att göra mig iordning inför jobbet.

Det gick i alla fall rätt bra att spela, även om det kanske gick lite långsamt ibland. Jag hade 63% vinst, och ett tag drog jag typ bara vinnande händer. Hohum, det var en tjej där som hade den kortaste klänning jag någonsin sett. Så fort hon tog ett steg åkte klänningen upp så hon visade hela röven för alla som vistades i samma rum, än värre blev det när hon böjde sig fram. Sedan, när hon drog ner klänningen lite, så visade hon i stor sett hela brösten. Dessutom hade hon högklackade stövlar som verkade vara för små för hennes vader, eftersom hon inte kunde dra upp dragkejdan på dem. Detta resulterade förståss i att de höga klackarna, som redan verkade vara för svåra för henne att gå i blev ännu svårare för henne att gå i, så hon höll på att ramla varje gång hon tog mer än två steg. Samtidigt som man inte ville kolla på henne, kunde man som inte inte titta heller. Det är som när man vet att en katastrof kommer ske, och man vill inte se det, men man kan bara inte hjälpa att stirra. Huvva. >.<

Nu ska jag i alla fall ta och sova, så jag pallar att vara något sånär vaken imorgon.

Torsdag

Ho hum med rubriktorkan igen. Är det någon mer än jag som alltid har problem med att komma på vad man ska ha för rubrik? Snart drar jag en Anna-stil och kör a till ö som rubrik. Eller så gör jag som jag gjorde i min allra första blogg och tar en låt som sedan får vara rubriker tills den tar slut.

Fick i alla fall veta idag att jag ska ut på provpass imorgon. :O Lite scary är det allt, men jag är mest pepp. Det jag måste tänka mest på är att ha översikt över bordet, stå på mig och inte låta mig stressas.

Nu har jag bara en julklapp kvar, brorsans. Vad vill du ha, Crille? Jag vete sjutton vad jag ska ge dig. :/

Back to work! Jag ska skriva klart mina föreläsningsreflektioner nu, annars kommer jag väl aldrig ta mig an att göra det.

Nära nu...

Fick veta idag på croupierträningen att det antingen är jag eller Jenny som går ut på provpass i helgen. Det kan hända att ingen av oss går ut också, men om det är någon som går ut i helgen blir det någon av oss. Lite scary det där.

Det börjar bli nära till allt nu. Det är julafton om mindre än en vecka, och snart är 2008 slut! Jag kan knappt fatta hur snabbt året har gått, känns som om jag nyss började i skolan, och vi är snart klara med vår andra läsperiod. Det känns som om det var igår jag var hos Anna i Östersund och hade otroligtsuperduperjätteskitkul. Det känns som om det var förra veckan vi var i Borås på SM, och som om DM bara var dagen för det.

Jag börjar nästan undra om det betyder att mitt liv är väldigt monotont, eller om det betyder att jag har dåligt minne. Om mitt liv är så pass monotont hoppas jag på att det kommer bli bättre 2009, och om jag har dåligt minne önskar jag också att det blir bättre 2009.

Shit, jag som typ precis lärt om mig från att skriva 2007, så måste jag börja med 2009 om två veckor. :S *virrpanna*

Nåja, tror nog jag ska ta och lägga mig nu, så att jag är utvilad till imorgon, så jag i alla fall har en chans att få gå ut på provpass på fredag. :D

Kille?

You Are 12% Girly

Um... you're a guy, right? If not, you're the most boyish girl in the world.
And for you, that's probably the ultimate compliment.
How Girly Are You?

Haha, jag kollade Petras blogg, och hon hade gjort ett test för att se hur tjejit hon är. Tänkte, oj, det här skulle vara kul att göra.

Umm... tydligen är jag alltså en kille. Oops? Eller så kanske det är så att jag inte orkar bry mig om att vara sminkad när jag ska träna, jag har inget emot att svettas, jag gör inte manikyrer och pedikyrer men jämna mellanrum, jag har inte en miljard olika smycken, jag bryr mig inte om jag är blek på vintern, jag ÄLSKAR Hot Topic, jag gillar inte att gå i högklackat och jag shoppar inte en gång i veckan.

Jag önskar bara att jag kunde vara lika fin i mina "killkläder" som andra tomboys är, men så är inte fallet.

Jag älskar att klä upp mig, det är bara det att det inte finns mycket kläder som kan klassas som "fina" i de flesta andras ögon som gör att jag INTE ser ut som en strandad val. Därför föredrar jag jeans och t-shirt/linne + tjocktröja. Iofs ser jag väl ut som en strandad val där också, men inte lika farligt i alla fall. Alla "bubblor" syns inte lika bra då, som när jag ska försöka vara finklädd. Därför föredrar jag det.

Simultanförmågan testas

Mjo, det kan man väl säga just nu.

Jag sitter just nu i min soffa, som bara är halvstädad, skriver på föreläsningsreflektionerna och rapporten på lilla lappyn som jag har i knät, samtidigt som 21 Jump Street spelar på stora lappyn på mitt skrivbord. Kände att jag behövde en paus från det intellektuella skrivandet ett litet tag, så jag bestämde mig för att blogga lite istället. Känner mig bara lite lagom stressad just nu, men jag har några timmar på mig innan jag behöver vara i skolan, så jag borde fixa det.

Umm... what else?

Det var mer träning idag, både cheer och croupier. Gick bra på croupierträningen, klarade av tre övningar till utöver den jag gjorde igår. Två markerövningar, vinstutdelning och växling av pengar, och även blanding av kortleken (eller snarare kortlekarna, eftersom man har sammanlagt sex kortlekar i kortskon). Vinstutdelningen skulle ta max 40 sekunder, växlingen 25 sekunder och blandningen 50 sekunder har jag det för.

Cheerträningen gick det inte lika bra på, däremot. Inte för att det inte gick bra att träna, det var bara det att för ungefär sjuttonde gången i rad var vi bara fyra stycken som aktivt deltog i träningen (två skadade var där). Det värsta är att vi kan träna hur mycket vi vill på det vi ska göra, men vi gör det inte med samma personer när det väl kommer till de riktiga plaseringarna. De som inte kommer måste verkligen skärpa sig, annars kommer vi inte lyckas med det här.

"Great personality"

Självklart har jag inte gjort mycket av det jag sa att jag skulle göra ikväll. Istället har jag suttit och sett första säsongen av 21 Jump Street. Avsnittet "The Worst Night Of Your Life" handlar om skadegörelse på en katolsk skola, där det är någon av flickorna som går där som sätter igång bränder på diverse olika ställen. Det faller sig så att de fyra poliserna som jobbar på Jump Street måste gå på balen, och en av killarna måste gå tillsammans med tjejen som är huvudmisstänkt. Den tjejen är överviktig och Doug, killen som måste gå med henne, säger flera gånger något i stil med "...and I got stuck with the girl with the great personality".

Sånt skär lite i mig. Hur kommer det sig att alla tjejer som antingen är fula eller överviktiga benäms med "underbar personlighet"? Det har jag själv fått höra flera gånger, mina kompisar säger "men varför skulle någon kille inte vilja ha dig, du har en underbar personlighet?!" Det kanske inte är så konstigt att ingen kille vill ha mig, utan hellre mina kompisar, eftersom mina kompisar har både underbar personlighet, och underbart utseende. Killar ser inte på världen med samma ögon som tjejer. Killar ger inte den överviktiga tjejen en chans vid första ögonkastet på samma sätt som han skulle gett en smal tjej en chans. Det här handlar inte om att det är jobbigare att vara överviktig än att vara smal, för det kan vara precis lika jobbigt att alltid få höra att man är för smal som att få höra att man är för tjock. Jag vill personligen inte behöva veta att när någon av mina kompisar beskriver mig för en kille är det första hon säger att jag har en underbar personlighet, som att det skulle rättfärdiga att det inte finns något mer positivt att säga om mig.

Lördag

Vet inte om det hände så mycket igår som är värt att blogga om, så jag tror jag skippar det.

Idag var det croupier-träning igen (det var det igår också, btw). Bara jag och Niklas där, alltså bara två av fem. Vilket i och för sig var rätt bra, eftersom vi började med certifikaten idag. Certifikaten är olika moment inom dealerarbetet som man ska klara på tid. Det jag klarade idag går ut på att man ska ha fem stackar med minst 17 marker i varje stack. Sedan ska man, inom 1 minut och 10 sek, skära varje stack i 5-4-3-2-1 högar, slå ihop dem, och sätta fram dem till handledaren. Detta ska man göra med både höger och vänster hand. Efter många om och men klarade jag det med tiden 0.58 på höger hand utan fel, och 1.06 utan fel på vänster hand. :) En liten bit närmre jobbet nu i alla fall. :> Kurs igen imorgon, så då är det bara att fortsätta, tror jag.

På vägen hem idag händer en otroligt rolig sak!
Jag gick längs källbogatan, och så ser jag att en bil kommer bakom mig och blinkar med helljuset, och kommer långsamt upp bakom mig. När det är jämnsides med mig stannar den, jag kollar in i bilen, och där sitter Emma G! :D Haha, det var en så himla stor överraskning! Hon frågade om jag ville ha skjuts, och jag hoppade in i bilen. Det var hon, Axel och Emmas Lillebrorsa Linus som satt i bilen, och Emma var ute och körde hennes och Axels blåa Volvo 240 för första gången. Hon fick körkortet igår ("på första försöket" sa hon nöjt - Axel, hennes pojkvän, tog sitt på det tredje försöket) och skulle försöka vänja sig med att köra deras Volvo, istället för den i stort sett nya BMWn hon kört på körskolan.

Ikväll måste jag nog göra klart mina föreläsningsreflektioner, om jag ska kunna jobba med rapporten, och läsa resten av Svedberg till måndag respektive tisdag. Sen, efter det, är jag förhoppningsvis klar med allt som ska göras innan jul. Puh, det kommer kännas som en verklig lättnad.

Känner jag mig kommer jag väl uppdatera igen, lite senare ikväll, bara för att ha en ursäkt att komma ifrån skolarbetet.

Klädinköp

Så, jag var nyss på stan med Alma, och skulle skaffa mig en skjorta som jag kan ha på mig under västen när jag ska ut och jobba. Det var dock en sak som stör mig.

Min handledare hade tipsat oss om att det finns skjortor som är lämpliga på Lindex, så det var dit det bar. Väl där hittar jag skjortorna, och tar fram en som jag tror kommer passa mig. Jag går och provar den, den sitter väl okej, men den hade kunnat få vara lite större. För er som inte har varit på Lindex i piteå sedan de flyttade till den nya gallerian kan jag informera er om att man måste gå runt, in på generous-avdelningen för att kunna komma till provrummet. När jag kommer ut ur provrummet ser jag att det finns likadana skjortor där, fast i lite fler storlekar. Eftersom jag står och håller en 46 i min hand, tar jag ut en 46 av de som hängde där och jämnförde. Se på fan att de som jag hade testat var mindre, trots att båda två var "46".

Sånt där stör jag mig otroligt mycket på. Varför kan inte stl 46 ha samma mått oavsett var man är? Det minsta man kan kräva är i alla fall att de är lika stora inne på samma butik, men icke. Detta händer mig otroligt ofta, att jag har 46 på Lindex, men sen kan jag ha 42 på H&M. Varför kan inte alla ställen bara komma överrens om att alla storlekar alltid ska ha samma mått, så att man vet säkert vilken storlek som är lämplig? Det är ju som innan man var överrens om hur lång en meter egentligen är, eller hur mycket ett kilo egentligen väger. Kan man inte bara säga åt alla barn-i-tredje-världen-länder-som-vi-låtsas-att-de-inte-alls-jobbar-med-att-sy-våra-kläder (eller snarare deras chefer) att Xcm*Xcm*Xcm är stl X?

Hmm...

Jag satt och kollade igenom min mobil, för jag hade inget att göra, och så kom jag fram till mina anteckningar. Där hittade jag en himla massa idéer till blogg-inlägg som jag skrev i somras när jag var på jobbet, så att jag skulle komma ihåg dem och blogg om dem när jag kom hem från jobbet. Nu blev det ju dock aldrig att jag bloggade om de sakerna, och jag kan inte blogga om många av dem just nu, eftersom jag inte kommer ihåg vad de syftade till. Men en del saker kan jag ändå ha användning av, så jag tänkte att jag skulle ta upp en av sakerna nu.

Saker jag stör mig på.
  • När folk tar det som står på internet som allvar, utan att göra research först. Bara för att det står på internet betyder inte det att det är sant.
  • När folk tar för många saker på allvar. Men kan faktiskt skratta åt någon som beter sig konstigt på internet, istället för att skriva hat-kommentarer istället.
  • Att jag fortfarande inte klätt på mig, och klockan är 15.00. Dålig stil, Emelie!
  • Att man blir dumförklarad om man frågar vad instruktioner som man fått på oerhört fackspråk innebär, speciellt när man är ny inom området.
  • Personer som tar allt som ett personligt påhopp. Jag vet inte hur många gånger jag blivit utskälld på ett forum bara för att jag skrivit vad jag tycker, så kommer någon och tycker att jag tycker helt fel, och att det jag tycker är stötande för dem. Lugna ner er.
  • När jag vet att jag har småpengar på mig, men jag hittar dem inte.
  • När min dator anser att nu är det dags att starta om sig själv, helt utan anledning.
  • Att jag aldrig kan lära mig att börja med saker i tid.
  • Att det ska vara sån tween-status på att lyssna på Jonas Brothers, och att gilla High School Musical.
  • Att jag aldrig tycks kunna bli kär.
  • Att det ibland känns som om jag bara går runt och väntar på något, men jag vet inte riktigt vad.
Nu ska jag sluta klaga, och rycka upp mig. Ska ta och göra mig iordning, och sen sätta mig ner och läsa croupier-häftet till ikväll, och kanske leja Crille till att kasta kort åt mig. Vi får se.

TTYL

Update

Tänkte bara lämna en snabb update innan jag lägger mig.

Croupier-träningen gick bra, vi fick lära oss om splittning, dubbling och vinstutdelning. Så har vi i läxa till imorgon att räkna och läsa vårt fina kurshäfte som vi fick idag. Vi fick inga marker idag heller, så jag vet inte riktigt när vi kommer få dem. Känns som nånting som vi borde få helst igår egentligen, så vi kan träna så mycket som möjligt. Ajja, dom kommer väl till Angelica med posten snart, förhoppningsvis.

Filmtips för folk som gillar skate!
Grind finns det en film som heter, som handlar om en kille som heter Eric Rivers, som kämpar för att bli en sponsrad skejtare. Han och hans tre kompisar Sweet Lou, Matt och Dustin drar ut på roadtrip för att försöka fånga uppmärksamheten av skejtaren Jimmy Wilson. Kvartetten hamnar i mycket trubbel när de bland annat försöker ta sig in på tävlingar och privata fester, allt för att försöka promota sig själva. Har man lite udda humor och älskar skate är detta definitivt en film att se! Eric Rivers spelas av Mike Vogel (Cloverfield, Rumor Has It..., Poseidon och Supercross), Matt spelas av Vince Vieluf (Rat Race, Epic Movie), Sweet Lou spelas av Joey Kern (Cabin Fever, All The Days Before Tomorrow) och Dustin spelas av Adam Brody (The O.C., Mr & Mrs Smith).
Jag gillar verkligen den här filmen. Humorn är en alldeles lagom blanding mellan sjuk och lite äcklig till att man garvar högt åt de fyra wiggersarna som dycker upp lite då och då för att ställa till trubbel för Eric och co. Många av replikerna är improviserade, och jag tror att det faktiskt är killarna själva som gör allt åkande (men jag är inte helt säker). Man kan inte annat än att älska Dustins paranoia och osäkerhet, Sweet Lous ständiga flörtande med allt som står på två ben och har bröst, Matts helt puckade sätt att bara leva livet och Erics vilja att verkligen lyckas. Vill man se lite cameos av diverse skejtare är detta också filmen att se. Bam Margera är med, Wee Man, Tony Hawk, Ryan Sheckler och Ehren McGhehey syns också, plus en hel massa andra.

Det är den jag har suttit och sett (plus Lejonkungen), medan jag tränat på att skära mina fejk-marker som jag har hemma. :)

(Supercross, en av filmerna som Mike Vogel är med i kan jag varmt rekommendera till de som gillar motorcross. Kanske kommer recension på den också sen. ;D )

Ps. Crille, det är inte mitt fel att du vägrar medge att Shell faktiskt blivit 7/11. :P Det står 7/11 överallt inne i livset, så då är det 7/11! :D

Skola, skola, skola

Just nu har vi rätt mycket för oss med skolarbete. Min seminariegrupp har för bara ett litet tag sedan gjort klart seminarieprotokoll tre som ska in idag. En mellanrapport, samt litteraturdokument ska vara inne senast 09.00 imorgon. Turligt nog är jag klar med det nu. Sedan ska föreläsningsreflektioner vara inne senast måndag nästa vecka, och på tisdag ska ett till seminarieprotokoll in. Efter det är det jullov. Sedan, direkt efter jullovet är det inlämning av rapporterna i vetandets grund, och opponering på dem. Samtidigt är det inlämning av sammanfattningen på studiejournalen (som ska vara på fyra sidor) och examination i gruppsykologi och gruppdynamik. När allt det är klart är det lugnt i kanske två dagar, sedan är det åter igen dags för nya kurser, då i marknadsföring och service och värdskap. Förhoppningsvis blir inte det lika crazy som det varit nu.

Jag måste få säga att jag verkligen avskyt referenser. Rapportskrivandet skulle gå så himla mycket snabbare om man inte var tvungen att hitta referenser till minsta lilla som man vill ha med. Turligt nog så behöver man inte ha referenser när man ska skriva analysen och diskussionen, och det är nog den som kommer ta längst tid i vårt arbete. Men som det ser ut just nu behöver vi ändå ungefär en halvmil till med fakta (som behöver referenser) innan vi är klara med teoridelen. :( Ibland hatar jag verkligen skolan. :/

Ikväll är det i alla fall croupier-träning igen. vi ska då få våra träningshäften och träningsmarker, så vi kan fortstätta träna på att skära marker, eftersom det är ett moment som verkligen måste gå snabbt. Jag har tränat lite med brorsans marker, men det är inte riktigt samma sak, eftersom riktiga marker väger lite mer än dom plastmarkerna, plus att de riktiga är helt släta, så de fastnar inte i varandra när man ska slå ut dem, vilket platsmarkerna gör, eftersom de har fåror i sig. Sedan ska det komma en nya tjej också, som inte kunde vara med i helgen, så vi blir totalt sex stycken som kommer utbilda oss (det lustiga är att de sa att de sökte efter 3-4 stycken på intervjun). Men vem vet, kanske är det någon som hoppar av. Jag har dock absolut inga planer på att hoppa av, jag vill verkligen göra detta!

Jag funderar på om jag kanske ska ta och gå till träningen ikväll, så kan jag lämna mellanrapporten och litteraturdokumentet i vår lärares låda samtidigt, har inte möjlighet att skriva ut på skolan nu, nämligen. Jag får nog göra så, för om jag inte gör så måste jag upp tidigt och lämna det imorgonbitti, och det ids jag verkligen inte. :P Man får inte vara dum när man kan kirra en sovmorgon. :D

Söndag

Idag har varit en upptagen dag.

Började med croupierkurs kl ett på statt, där vi fick lära oss skära marker, och lägga några givar själva. Medan en av oss var och la givar med Angelica, vår utbildare, satt vi andra och räknade kort och blandade våra kortlekar. Haha, jag inser nu hur tråkigt det låter, men det är faktiskt riktigt kul.

När det var klart gick jag vägen förbi 7/11 och köpte en macka innan jag begav mig hem till Maria för att jobba på rapporten som ska vara minst halvklar innan onsdag. Det funkade rätt så bra ändå, tycker jag, med tanke på att vi fortfarande inte har mycket till fakta från böckerna. Men det ska vi fixa ihop imorgon.

Halv sju gick jag från Maria till träningen (som lyckligtvis också var på djupviken). När jag kom fram höll juniorerna fortfarande på att träna, så jag satte mig och kollade på den samtidigt som jag blandade och räknade kort. Verran körde hårt med oss på träningen, vi fick göra programmet om och om igen, och börja om från början varje gång som hon hittade något som hon ville rätta till. Vi gick även igenom en dans som nu är inne i version tre sedan vi började lära oss den, för en och en halv vecka sedan. :P Den ändras titt som tätt, typiskt oss, alltså.

Nu är jag äntligen hemma, och har precis ätit middag och sett Ice Age 2. När jag satt och tittade på Ice Age 2 som kom jag på att om jag var liten och såg den skulle jag nog bli ganska rädd, eftersom monstrena som finns i isen faktiskt är rätt läskiga. Plus en del saker som ekorren gör är rätt läskiga, även om många tycker att det är roligt, eftersom det är "tecknat", men jag får lite obehagskänsla när han dras mellan två isblock, för jag kan bara tänka på hur ont det måste göra om något sånt händer i verkligheten. >.<

På tal om barnfilmer, jag och brorsan ska se Alice i Underlandet någon gång i veckan. Den är egentligen också väldigt makaber om man tänker på det, även efter att Disney gjort om den. Men böckerna om Alice är rätt hemska, det gäller faktiskt de flesta äldre barnböckerna och barnrimmen. Jag menar, hur hemsk är egentligen inte "Jack and Jill"?

Jack and Jill
went up the hill
to fetch a pail of water.
Jack fell down
and broke his crown
and Jill came tumbling after.

Även orginalversionerna av Hans och Greta och Askungen är hemska. Sånna historier berättades egentligen mest för att skrämma barn till att uppföra sig som de skulle, och inte springa iväg och ha en massa hyss för sig. Kanske var det bättre förr? ;P

TTYL

Dammit :(

Varför ska det alltid bli såhär?

Hade egentligen tänkt fara till Sandra (från klassen) på fest idag, men självklart blev det inget av det. När jag kom hem från första croupier-träningen hade jag svinont i huvudet, så jag gick och la mig ett litet tag i hopp om att det skulle gå över, men icke. Till råga på det fick jag världens magknip, som sedan gick över i den molnande värken som bara är en sak; mensvärk. Jag var så på att vara social tidigare idag, men när jag har ont någonstans försvinner all min pepp helt, och jag känner bara att jag verkligen inte orkar. Dammit. Dessutom blir jag bara tråkig och lättirriterad när jag har ont, så jag hade inte precis varit något tillskott på festen heller.

Croupier-träningen gick i alla fall bra. Vi gick igenom vad allt på bordet heter, fick lära oss blanda en kortlek som man egentligen ska blanda en kortlek, och så fick vi testa dela varsin giv. Imorgon ska vi skära marker och fortsätta med givar och räkning. Dagens hemläxa har varit att träna på att blanda och att räkna. Blandningen börjar gå ganska bra nu, så länge jag inte tar så stora högar, för då har jag en tendens till att börja böja korten. :/ Räkningen funkar också.

Jag såg dokumentären om Britney Spears som gick på fyran idag, och jag måste säga att jag fick tillbaka min forna respekt för henne. Jag kanske inte direkt ÄLSKAR hennes musik längre (även om det fanns en period i mitt liv där jag inte lyssnade på annat), men hon är lite som resten av artisterna från 90-talet, de är en del av min barndom, och jag vill inte att det bara ska gå utför för dem, eftersom jag känner det lite som att jag tappar lite av mig själv då också. Filmen var rätt intressant att se  i alla fall, och jag förstår henne lite bättre. Nån mer som såg den?

Umm... hursom, nu ska jag borsta tänderna, lägga mig i sängen och läsa lite mer Sagan om Belgarion. :)

TTYL

Rubriktorka? Redan? Oh well...

Som vanligt när det gäller mig så hade jag en himla massa saker att blogga om tidigare idag, men nu när jag väl tar mig tid att blogga så kommer jag inte på vad sjutton det var jag skulle blogga om.

I alla fall... skola idag. Vi var sju på förmiddagen, och tre på eftermiddagen. Vi är 28 i vanliga fall. Tsk, tsk.

Oh, jag måste berätta om en sak som hände i onsdags!
Jag skulle till tandläkaren, och eftersom de nyligen har flyttat in i sjukhuset, istället för centrala stan där de var förr, så måste man parkera på sjukhusets besöksparkering, och där måste man köpa parkeringsbiljett. I alla fall, när jag kom fram till parkeringen ser jag hur en äldre herre står vid sin bil och kollar på mig när jag kör in. När jag väl parkerat ser jag honom komma och ställa sig strax brevid min bil, så jag öppnar dörren för att höra vad han kunde tänkas vilja mig. Då frågar han om jag skulle vara på sjulhuset länge, och jag svarar att jag skulle vara klar runt nio (klockan var typ tio över åtta då). Då säger mannen "men så bra, då kan du få den här, jag la i mer pengar än jag behövde!" och så lämnar han över en parkeringsbiljett som var giltig till en minut över nio! Självklart tackar jag så otroligt mycket, och han säger bara "det var ingen fara" och går därifrån med ett leende.

Sånna människor gör mig så himla glad! Helt osjälviskt gör de vad de kan för att hjälpa andra männsikor. Hade det varit jag så hade jag säkert bara kört iväg, även om jag, som han, hade strax under en timme kvar på min p-biljett. Jag var verkligen glad resten av dagen. En sån liten gest kan göra så mycket för en männsika.

Har ni varit med om något liknande? :)

Fan, fan, fan...

Dagen som började mindre bra slutade sämre. Visst var det några guldkorn däremellan, som träningen, en god chokladmuffin, julradio och en ny Jonas Brothers-låt (se inlägget under), men annars har den här dagen mest varit dålig.

  • Jag försov mig, så jag var tvungen att ta bilen till skolan för att hinna i tid.
  • På skolan hade vi föreläsning om vetenskapsteorier, något av det tråkigaste jag varit med om.
  • Minnet på min USB-sticka tycks inte räcka till, trots att det är på 8gb.
  • Vädret har varit piss hela dagen.
  • Vi åt blöta till middag, en av de få maträtterna där jag faktiskt känner hur det bara växer i munnen innan jag till slut lyckas tvinga mig själv att svälja.
  • Jag fick veta att jag inte får fara till Anna och se Neverstore med henne den 18 december.
Nu är jag less på den här dagen, och hungrig, så jag ska se om jag kanske kan tatta en clementin från köket innan jag går och lägger mig.

Jag ska försöka vara mindre negativ imorgon, det är trots allt taco-tallrik med efterrätt på kåren imorgon, för 45kr! I och för sig, med min tur visar det väl sig att de böt fredagens lunch mot måndagens, så är det korv med mos istället. Det är i alla fall fredag imorgon, och det är positivt. Då är det bara en dag kvar innan första kurstillfället inför mitt nya jobb som croupier. Petra hade en kompis som gått utbildningen, och de hade tydligen fått lära sig en himla massa roliga saker, som att blanda tre-fyra kortlekar samtidigt med en hand! :O Så det vill jag också göra. :D *längta*

Vad händer för er i helgen? :)

Jonas Brothers - Girl of my Dreams



Min nya favorit jullåt! Amazing, har refrängen på hjärnan redan, och jag har bara hört den några gånger ännu. :P

Ehehe... he... *hrm*

Att jag aldrig kan bestämma mig. :/

Så, nu är jag tillbaka på blogg.se igen. -.-' Efter ungefär ett års uppehåll från blogg.se är jag nu tillbaka, fast med en ny blogg, dvs. Mest eftersom jag av någon anledning inte kommer in på min gamla, trots att jag har rätt lösenord och mail och allt, och har loggat in lite då och då på den även när jag inte använt den. Ajja, var väl ändå dags att göra något nytt.

Jag kommer fortfarande ha kvar min blogspot.com, för att kunna fotoblogga från mobilen, så alla sånna grejer kommer komma upp där. :)

Meepmeep. Nu ska jag återgå till mitt skolarbete, som jag skjutit upp nog mycket ikväll. :( Ska vara klart till 16.00 imorgon.

Just det! En sista sak innan jag ska fortsätta plugga.

JAG HAR FÅTT JOBB!!!!! :D:D:D:D Go me. :D

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0